60-tallet:
Hugger Muggers var det første store bandet fra Kolbotn/Myrvoll. De var absolutt i førstedivisjon sammen med Vanguards og Beatnicks. (Størst i Norge var nok The Pussycats.) I Hugger Muggers spilte: Morten Christiansen/gitar, Lasse Næss/bass, Eigil Berg/trommer, Erik Orre/gitar. Kjell Aas kom etterhvert med på keyboard. Han endte senere opp i bandet Titanic som var det første norske band med en internasjonal hit: ”Sultana” i 1971.
The Beems (1964) og Country Sect (senere bare Sect) var nok de mest kjente Kolbotn-band etter Hugger Muggers. (Vi må også ta med This Generation og The Z-men som også hadde innflytelse på ungdommene i The Beems og Sect. De hadde nemlig det ”hotteste” utstyret som ble videresolgt med fordelaktige brukt-priser. F.eks Zildjan cymbaler, Sonic høyttalere m.m.)
Ungdommene i 13-års alderen var store fan av Hugger Muggers som øvde fast på den gamle Realskolen i Kapellveien på Kolbotn. Lydhøre satt de utenfor i hagen,i trærne, og hørte på når Hugger Muggers øvde, sommer og vinter. Senere skulle disse ungdommene på en bemerkelsesverdig måte påvirke pop/rock/jazz/blues-musikken i Norge. Et av de tidlige høydepunktene for The Beems var nettopp å være "opening act" for The Pussycats og Hugger Muggers på en konsert på Klingenberg Kino i 1966. Da betegnet som "Norges yngste popband". Musikere fra start: Arve Sakariassen/bass, Morten Jakobsen/trommer, Gunnar Lie/gitar, Sigurd Dancke/gitar/orgel og Linda Tørklep/vokal. Arve Sakariassen og Morten Jakobsen var senere med på å starte Norges første Heavy-rock band Flax på 70-tallet.
The Beems (i dag Norges lengst-spillende band med en sammenhengende, aktiv karriere siden 1965, og 3 album-utgivelser), vant Østlandsmesterskapet i rock allerede i 1967, og har senere opptrådt på mange store show- og konsert arenaer i Norden. I 2023 er bandet fortsatt i full aktivitet.
I Sect spilte fra start: Odd Krokfoss/gitar, Knut Pettersen/gitar, Ole Holt/trommer og Arve Sakariassen/bass som hadde sluttet i The Beems. (Han ble erstattet med Ulf Svendsen. Også Morten Jakobsen flyttet fra The Beems til Sect p.g.a. sitt kjæresteforhold til Radka. Da begynte Ole Holt som trommeslager i The Beems og ble værende der i 15 år!). Ellen Radka Toneff var vokalist i Sect. De spilte en mer rhythm & blues orientert musikk, og Radka hadde en stemme som passet meget godt, særlig når det ble litt soul-orientert. Hun ble oppdaget av Norges mest kjente jazzmusikere som Jon Eberson m.fl. da Sect spilte på Club 7 på slutten av 60-tallet. Dermed var veien kort til elitemiljøet i jazz-Norge. Radka nådde langt utover Norges grenser som jazzmusiker, og i 2011 kåret Morgenbladet og norske musikere hennes album ”Fairytales” til det viktigste album i Norge noensinne!
I dag er Odd Krokfoss, Knut Pettersen og Ole Holt fortsatt aktive musikere. Morten Jakobsen var også hele tiden aktiv musiker i ulike band, jazzband/storband helt frem til han døde av kreft i 2013. Linda Tørklep turnererte siden med Riksteateret og Sigurd Dancke driver fortsatt med The Beems i 2022. (Det er kanskje litt spesielt at disse ungdommene som startet band i 13-års alderen, idag alle sammen har utgitt plater og vært svært så tydelige i det norske musikkmiljøet?)
Terje Dyrud. Allsidig gitarist, jazz, pop, rock. Han har flyttet mye rundt på østlandet, men drev et importfirma som holdt til i Landerudsenteret. Var orkesterleder under Ray Adams som turnerte på slutten av sekstitallet. Han har også spilt med Bjarne Nerem, Kristian Bergheim og Kjell Karlsens orkester. Terje har spilt i både rockeband og danseband opp gjennom årene, bl.a. Howards og Inger Lise Rypdal, men jazzen har overtatt mer og mer siden midten på 70-tallet. Han har også eget orkester.
Ragnhild "Rannie" Rommen (Ragnhild Andersen) fra Øvre Ormerud vant en talentkonkurranse/sang allerede som 13.-åring og turnerte med Kjell Karlsens orkester. Hadde Norsktopp-slagere som bl.a. «Lille Dukke», «Jenka» m.fl. på midten av 60-tallet. Hun sang fast med Brio Band, men i platestudio ble hun akkompagnert av The Beatniks på hit-låter som "Jenka" og "Lille dukke".
70-tallet:
Flax. Morten Jakobsen/trommer, Arve Sakariassen/bass, var i en periode medlemmer av det første heavy-rock bandet i Norge. Lars Hesla/orgel, John Hesla/gitar, Hermod Falch/vokal var stammen i bandet. Flax var det første heavy-rock bandet i Norge og måtte tåle mye ”tyn” for valg av musikkstil. De varmet bl.a. opp for Dr. Hook & The Medecine Show under en konsert i Oslo, og datidens anmeldere var ikke nådige…. Dette er fra MUSIKK, nr. 7 onsdag 27. mars 1974: "Spar oss for ettertida for en slik klossete, elendig gruppe som norske Flax (Flaks?) som oppvarming. Vi betaler heller noen kroner ekstra for å slippe å se dem igjen..." De skjønte altså ingenting av den nye rocken. I dag selges Flax-plater for flere tusen kroner stykket! Flax la ned grunnstenen i Norge til det som senere skulle bli både heavy- og blackmetal med bl.a. Mayhem, Dimmu Borgir, Darkthrone, Burzum, Nekromantheon, Obliteration, Aura Noir m.fl. En sentral plass for norsk heavy-rock og black-methal er faktisk Kolbotn!
Folque. Morten Jakobsen begynte senere i folkrock-bandet Folque. De utga flere kjente album, og var Norges mest anerkjente folkrock-band. han spilte i bandet i 5 år.
Atlantic med bl.a. Bjørn Dencker/bass og ”Lille-John”/gitar/vokal. Senere sentrale musikere i ulike band.
Ozon-laget var et danseband med bl.a., Arild Kalland/trommer og Tom Sundsbø/gitar. Sangeren, og den senere meget anerkjente Evert Taube-tolkeren Anders Berger, var vokalist. Han døde av kreft i 2009.
Karjolen Diskotek. Startet i 1969, sluttet i 1997. Norges første diskotek, åpent 6 dager i uken. Reklamerte med DJ´er fra selveste Radio Lux: Dave Christian og Johnny Day. Satte verdensrekord i diskodans med kontinuerlig dans flere døgn i strekk. Diskoteket lå i kjelleren på Landerudsenteret (Sofiemyr senter).
80-tallet:
Ellen Radka Toneff var/er Kolbotns mest berømte musiker. Hun nådde langt utover Norges grenser som jazzmusiker. I 2011 kåret Morgenbladet og norske musikere hennes album, ”Fairytales”, til det viktigste album i Norge. (Hun var øverst på topp 100-listen!)
Radka døde under tragiske, uklare omstendigheter i 1982.
(Lørdag 20. september 2008 ble det arrangert en minne-konsert i Kolben til ære for Radka. I en avdeling som het "Arven etter Radka" fikk vi et gjenhør med det originale Sect-bandet som spilte fra sitt 60-talls repertoar sammen med to talentfulle 16-åringer: Anna Linh Berg og Amalie Skålevåg. For oss som hadde hørt Radka synge nettopp disse sangene da hun var på samme alder som disse jentene, med det samme bandet, med de samme musikerne, ble dette en meget sterk opplevelse.)
Punk-bandet Kjøtt med Kolbotn-gutten Helge Gaarder, (bror av Jostein Gaarder), var blant de første til å gjøre rockemusikken norskspråklig. De var med på å skape den nye rocke-bølgen "nyveiv" tidlig på 80-tallet, bl.a. sammen med The Aller Værste, DePress o.a. Et fabelaktig poeng i historien om Kolbotn Rock City er jo at også mini-LP'n til Kjøtt fra 1982 også er å finne på Morgenbladets kåring av Norges viktigste plater, faktisk på 4. plass. Tilfeldig at 2 av de 4 øverste plassene handler om artister fra Kolbotn Rock City?? Helge Gaarder startet senere et nytt band, Cirkus Modern sammen med bl. a Jørn Christensen og Ola Snortheim. I 1985 tok han initiativ til ”Forente artister”, Norges svar på Band Aid, og ga ut ”Sammen for livet” sammen med de mest kjente artistene i landet. Helge døde dessverre av kreft i 2004.
Gitaristen Eivind Aaarset fra Kolbotn kom i kontakt med Kjetil Bjerkestrand i Oslo, og har siden 80-tallet vært proffesjonell musiker. Han har spilt med de mest kjente artistene i Norge som Bjørn Eidsvåg, Anne Grethe Prøys, Morten Harket, Nils Petter Molvær m.fl. Han spiller også på en plate med Ray Charles.
Illusjon med bl.a. Dag Samuelsen/keyboard/vokal, Geir Lynne/trommer, Jon Hernes/bass, Henning Maagerud/gitar, Steinar Eriksen/sax, Alexander Wisting/trompet. - Popband.
Kølaband (Rock) debuterte på plate i 1982 og vant Follo mesterskapet i 1983. Bandet har nesten utelukkende musikere fra Kolbotn og spiller fortsatt sporadisk i 2020. Stennie Jones/vokal, Anders Eggen/gitar, Roger Bilden/gitar, Vidar Bilden/bass, Pål Erik Bilden/trommer. Flere andre musikere har også spilt her. Kølaband vant Follo-mesterskapet i Rock i 1983.
Eager Beaver Boys, pop/danseband fra Oppegård. Her spilte bl.a. Kai Mabro Trana/trommer, Johnny Christiansen/gitar, Elisabeth Bøvold/vokal. Elisabeth har senere opptrådt i mange musikalske sammenhenger, og er "still going strong" i 2016.
Raastoff var et rockeband som eksisterte i perioden 1979-2004. Bandet ble startet av låtskriver/gitarist Raymond Coll og oppstod omtrent samtidig med nyveiv-bølgen her til lands. Bandmedlemmenes røtter gikk en del år tilbake i tid, til diverse obskure 70-tallsband som Neon, Raymond Coll Band, Planets, Sicus og Krishna. - Raastoff spilte egenkomponert musikk, original, røff og kompleks rock som slektet på alt fra nyveiv, røkelsesdunstende spaceprog, rock’n’roll og pønk.
Bandet singledebuterte i 1981 med singelen «Tidevann». Senere på 80-tallet fulgte det to singler, «Barn Av En Kvinne» (1988) og «Født Der Før» (1989). Den første singelen hadde et slags nyveiv-sound, der Raymond Coll var tidlig ute med å sette på dagsorden miljøproblematikk. På de to siste singlene var gruppa noe mer progrock-inspirert.
Trofaste eller tilfeldige TV-seere kunne få gleden av å oppleve bandet live i TV-programserien «Bootleg TV» som gikk på TV Oslo i Oslo-området og på TVNorge-nettet i landet forøvrig. I 2002 kom promo-CD’en «Quatro» og i kjølevannet av denne en rekke konserter. CD’en avslørte et tyngre og mer upolert uttrykk, selv om de aldri helt hadde forlatt de svevende musikalske tendensene.
Skødd, 7th Heaven, Edge. - Rockeband
Darkthrone med Ivar Enger, Anders Risberget og ”Fenriz” Leif Gylve Nagell/trommer/tekster. Norsk arisk black methal. De var kjent over store deler av Europa og de var forbilder for senere ekstrem-rock band som Obliteration og Nekromantheon. Også dette bandet hadde tilknytning til rockemiljøet påTårnåsen. De var pionerer på 80-tallet sammen med Mayhem, Thorns og Burzum. 30 år etter, i 2016 kommer et album som blir hyllet i samtlige aviser. Aftenposten skriver 27.10.16: "Darkthrone var black metal-pioneerene fra Kolbotn. I 2016 er de verdens beste heavy metal-band". Albumet som omtales er "Artic Thunder". (Det er jo en artig kuriositet at "Fenriz" har bodd i Odins vei på Tårnåsen.)
Elisabeth Ødegård Widmer «Fylt av liv» 1983, deltok i MGP 1995. Medlem av Oslo Gospel Choir i 1988 hvor hun sang i 15 år.
90-tallet:
Creative studio. Harald Synnes produsent. Både Mayhem og Darkthrone har spilt inn plater her. "A Blaze in the Northen sky" med Darkthrone ble innspilt i Creative studio1992. Dette albumet regnes for å være starten på norsk Black Methal. Albumet har fått plass på nasjonalmuseet sammen med original noter av Edvard Grieg og sydpolen-brev fra Roald Amundsen. Black methal-bandet Mayhem, var fra Langhus. Vokalist Per Ohlin begikk selvmord i 91, og gitarist Øystein Aarseth ble myrdet av Varg Vikernes, (Burzum), i 93. Bassist Jørn Stubberud har vært aktiv i bandet hele tiden. I 2021 ble bandet innlemmet i Rockheim hall of Fame.
Relax Studio. De holdt til i naborommet til Creative studio i kjelleren på Landerudsenteret, samlokalisert med Oppegård Lokal-tv. Tom Andresen holder fortsatt på med å produsere lokale artister. Også Sparkle Sounds Studios holder til på Sofemyr.
Turboneger: Death-punk. Pål Bøttger Kjærnes/gitar fra Kolbotn var med og startet Turboneger sammen med Thomas Seltzer/bass Nesodden, og Rune Grønn. Pål Bøttger Kjernes startet også Pamparius pizza på Kolbotn. Første album i 1996 «Ass Cobra». De vant Spellemann 2003. På albumet «Apokalypse Dudes», fra 1998, finner man sangen: «The Age of Pamparius». Albumet ligger på 18. plass på Morgenbladets topp 100 liste over de beste norske album. Fortsatt valfarter Turdo-fans til den berømte pizza-boden på Kolbotn, i krysset Skiveien/Sønsterudveien.
King Size. Popband fra Hellerasten med Bjørn Dencker/bass, "Lilli-John"/gitar og Dag Magnus Samuelsen/keyboard/vokal . (Disse musikerne har vært svært sentrale i det lokale musikkmiljøet siden 70-tallet, og spilt med mange ulike band/orkestre/ensembler).
Aura Noir med Kolbotn-bassisten/gitaristen Ole Jørgen Moe. Han har spilt med de fleste band i det tunge rockemiljøet: F.eks. Immortal, Gorgoroth, Satyricon m.fl.
Beyond Down.Avantgarde metal. Det kritikerroste albumet «Pity love on» kom i 1995. Tore Gjedrem, Petter Haavik, Espen Ingjerd og Einar Sjursjø. De startet som et avantgarde metal band og utviklet seg etterhvert i retning elektronika. Gjedrem og Haavik startet en pop-elektronika duo, Ost & Kjeks, i 2004.
Ståle «Stålmann» Kverndokk. Gitarist, sanger og låtskriver. Platedebuterte allerede i 1995. Spiller med bandet Stålmenn. Bandet kom på 3. plass i NM i Rock i 1993.
2000-tallet:
Obliteration er et death-metal band fra Kolbotn. Sindre A.F. Solem/vokal, Kristian Valbo/trommer, Arild M. Torp/gitar,
Didrik Telle/bass. De ble nominerte til Spellemannsprisen i 2013 for albumet "Black Death Horizon". Sindre er tydelig på at Ole Jørgen Moe og Gylve Nagell har vært hans læremestre, men takker også klubblederne på Vassbonn og Tårnåsen for uvurderlig støtte med øvingslokale. Disse viktige støttespillerne er Christian Lund, Nicklas Erdal og Nils Yngve Nilsen. (Som også har en lang egenerfaring med å spille/jobbe med band).
Nekromantheon er et black-methal band fra Kolbotn med røtter i rockemiljøet rundt Tårnåsenklubben "Hølet". De vant en Spellemannspris for 2012 med albumet "Rise Vulcan Spectre", og var tydelige i sin takketale på hva Tårnåsen-klubben og lederne her hadde betydd for bandet. (Det var flotte ord, og vakkert sagt. Jeg vet at Tårnåsen-folka satte meget stor pris på dette!) Bandet er også nominsert til flere priser i 2022, bl.a. Edward-prisen i åpen klasse. Sindre Solem (Obliteration) er sentral også i dette bandet som, i likhet med Obliteration, turnerer over hele verden.
Ila Auto. Bluegrass-band bl.a. med brødrene Mathias/gitar/vokal og Kristoffer/bass Iversen fra Sofiemyr. (Tidligere Fløysbonn-musikalelever.) Fortsatt stor suksess i 2020.
Plopp, (barne)rock-band startet i 2010 og Henning Waaler Kemp er sentral her. Han er også en anerkjent turne-musiker med andre band, bl.a. Disqusting og Kjetil Tefke.
Blind Archery Club. Bl.a. med Pelle Nordli/vokal/trommer og Håvard Bakken/gitar. (Også tidligere musikal-elever).
Ghost Avenue er et heavy metall band med medlemmer fra Kolbotn, Ski og Langhus. Bl.a. med Andre´ Berger som er sønn av Kolbotns svar på Evert Taube: Anders Berger. Bandet startet i 2002 og har utgitt 3 album. De turnerer fortsatt i 2022.
Equicez er en rapp-duo fra Kolbotn som består av F'em one og Cast. De vant Spellemannsprisen i 2003, Alarmprisen i 2004. De fikk også Spellemannspris for "Beste sang", Barnslig.
Kolbotn Bluesband startet som 9-mannsband i 2000, med bl.a. Dag Magnus Samuelsen på vokal. (Flesteparten av medlemmene var tidligere Beems og Sect-musikere). Bandet eksisterer fremdeles og består av tidligere Sect-medlemmer Odd Krokfoss og Knut Pettersen, samt tidligere Beems-medlemmer Ole Holt og Paul Nilsen.
Øyvind "Vinnie" Sauvik i hip hop-duoen Paperboys er fra Kolbotn og er en av landets mest kjente rappere. Han har vunnet flere Alarmpriser og en Spellemannpris i 2005. Han deltok i også "Det store korslaget" i 2009 og satte Kolbotn ettertrykkelig på kartet.
Christine Dancke fra Tårnåsen var Norges første kvinnelige rapper med eget album, "Knekt" i 2003. I dag er hun en meget anerkjent DJ, musikkprodusent og P3-programleder. Lagde i 2016 en remix, (sammen med flere andre kjente kvinnelige, norske artister), av Karpe Diems "Attitudproblem" som har nærmere en million visninger på Youtube. Christine har et eget produksjonsselskap, "Vrang Produksjon" som bl. produserer radioprogrammer og flere podkaster, bl. "Ida med hjertet i hånden".
Eivind Nordseth fra Sofiemyr er en meget ettertraktet trompetist. Særlig innen jazzmusikk har han gjort seg bemerket både innenlands og utenlands.
Sissy Wish, (Siri Wålberg), fra Kolbotn vant Spellemansprisen i 2004 med albumet "You may Breathe". Hun utga 4 album og har også medvirket på plater sammen med andre artister, bl.a. Sondre Lerche. Hun hadde også en stor karriere i utlandet. (Siri har vært med i Fløysbonnmusikalen)
Marius Thingvald fra Sofiemyr er DJ i Norges kanskje mest kjente rappe-gruppe, Karpe. Av mange priser hadde han kanskje også sin del av æren for at Karpe Diem ble utnevnt til "Årets Spellemann" i 2010...?
Ost & Kjex er en elektronika-duo fra Kolbotn som har fått stor internasjonal suksess. Her hjemme har de bl.a. også spilt på Øya-festivalen, Sentrum scene m.m. Duoen består av Tore Gjerdrem og Petter Haavik og fikk sitt gjennombrudd med albumet "Cajun Lunch" fra 2010.
Baba Soul & The Professors of Funk: Stian Skog/trommer. Startet i 2011, og har turnert mye rundt i Europa med en fabelaktig blanding av funk og soul. De opptrer for tiden, (2020/21), som fast band på «Senkveld». (Stian Skog er også band-ansvarlig.)
Christian Lund er en meget ettertraktet trommeslager, nær sagt i alle musikksjangere. Han spiller bl.a. med Memory Lane og er primus motor bak det årlige Sumprock-arrangementet utenfor Kolben. Utallige unge musikere har stått på denne scenen gjennom tidene. I tillegg er han klubbleder på Vassbonn fritidsklubb.
Marius Kristiansen Gitarist/produsent med eget album. Spiller med bandet Humble Servants, sammen med medlemmer fra bl.a. de LIllos. Spiller også med Memory Lane. Driver også Sparkle sounds Studio på Sofiemyr. (Marius har også bakgrunn fra Fløysbonnmusikalen).
Nicklas Erdal tidligere vokalist innen trash-metal er ansvarlig for det årrlige arrangementet Hellbotn.
Tom R. Andresen: Gitarist/produsent med egne utgivelser. Spiller i bandet til Jan Bøhler, Kolben All Stars m.fl.. Han har også spilt med Kolbotn Bluesband. Brukes også mye som studiomusiker og har eget studio: Relax.
«Lille-John» Johannessen: Gitarist, har spilt med bandet Get Back sammen med tidligere Hugger Muggers trommis Egil Berg. John har spilt med en rekke kjente norske band. Spiller også med Blue Rockets,
Bjørn Dencker: Bassist, har spilt med en rekke kjente norske band. Er for tiden aktiv i duoen Chili Duo sammen med Erland Skaas..
Johan Os Stave: Gitarist. Spiller bl.a.med Bjarte Tjøstheim Experience og Memory Lane. Brukes mye som sesionmusiker og studiomusiker.
Elisabeth Bøvold: Sanger i mange lokale band, ikke minst Eager Beaver Boys. Har også sunget med Kolben Rockshow og div. teater/musicals.
Ingar Kristiansen startet med The Sinatra
Songbook allerede i 1999. Han er en ekte crooner som holder arven fra Frank Sinatra i hevd, i over 20 år.
Torjus Nevland: Trommeslager som har spilt med Darling West, Josefin Winter, Sol Heilo m. fl. (Han har også bakgrunn fra Fløysbonnmusikalen).
Anna Linh Berg er ung og meget spennende jazzartist med et musikalsk uttrykk som ligger svært nær der Ellen Radka Toneff befant seg. Mange trodde at Anna skulle bli vår nye Radka, men hun jobber nå mest med moderne komposisjon.
Sondre Dragland er en begavet musiker/arrangør med tilknytning til det stadig voksende musikkmiljøet knyttet til Sofiemyr kirke. Ungdomskoret OPUS holder til her, og mang en ung musiker og sanger klekkes ut i dette miljøet. Er det herfra en ny stjerne skal skinne? Sondre har vært med i flere Fløysbonnmusikaler, både som elev og lærer! Han har overtatt ansvaret for Fløysbonn-musikalen etter Sigurd Dancke fra 2021.
Dag Holtan-Hartwig, sanger og låtskriver i Kolbotnbandet Dagros. Han fullførte senere studier ved LIPA i England. Nå er han tilbake og jobber som produsent og låtskriver. Han har bl.a. produsert sanger for Ylvis. I 2020 jobber han med EDM-duoen Skinny Days sammen med Halvor Folstad. De har nå etablert seg helt i toppsjiktet av den norske EDM-popen.
Kristin Holtan-Hartwig er lille-søster til Dag. Hun er i ferd med å gjøre karriere under artistnavnet Kristin. Singelen "Alle vil til himmelen" har 1,2 millioner avspillinger på Youtube. På Spotify har hun over 3 millioner avspillinger. (Også hun har bakgrunn fra Fløysbonnmusikalen).
Sara Siblini. Et stort libanesisk sangtalent som er i starten av sin karriere. Hun synger bl.a. m,ed Rocke-Revyen. Vi skal nok høre mere fra henne. (Sara har også bakgrunn fra Fløysbonnmusikalen.)
Sarah Bøhn. Overrasket alle med sin deltakelse i The Voice. Et stort talent som vi håper å høre mere fra.
Dag Magnus Samuelsen Kom med et meget kritikerrost album i 2015 innen soul/pop. Han har tidligere spilt i mange lokale band. Bl.a. King Size, Kolbotn Bluesband og Illusion.
Hellbotn og Progbotn. Niklas Erdal gjør en flott innsats for hvert år å arrangere en skikkelig metall-fest i Kolbotn sentrum. Æsthetica er et band som har markert seg sterkt med sin doom-methal. De har også gått til landsmømstring i UKM. Progbotn er en konsert hvor det sagnomsnuste progbandet Gentle Knife tar med seg likesinnede og lager flotte arrangementer. 10-"manns" bandet har 2 plateutgivelser bak seg, og gjør konserter på store utenlandske scener.
Taskaha har eksistert siden 2014. Kvintetten har et luftig, moderne prog-aktig lydbilde, og albumet fra 2020 "Taskaha" har høstet gode kritikker. Medlemmene har tidligere fartstid fra Gentle Knife og Rockelegionærene.
Espen Bråten Kristoffersen (tidligere medlem av både Fløysbonnmusikalen og OPAL) er en anerkjent skuespiller og sanger som opptrer rundt om i landet med ulike show, teater og oppsetninger. Soundtracket til "Dyrene i Hakkebakkeskogen" med Espen som Klatremus ligger høyt oppe på album-listene etter julepremieren i 2016,
e