Kolbotn Rock City
60-tallet:
Hugger Muggers var det første store bandet fra Kolbotn/Myrvoll. De var absolutt i førstedivisjon sammen med Vanguards og Beatnicks. (Størst i Norge var nok The Pussycats.) I Hugger Muggers spilte: Morten Christiansen/gitar, Lasse Næss/bass, Egil Berg/trommer, Erik Orre/gitar. Kjell Aas kom etterhvert med på keyboard. Han endte senere opp i bandet Titanic som var det første norske band med en internasjonal hit: ”Sultana” i 1971.

The Beems (1964) og Country Sect (senere bare Sect) var nok de mest kjente Kolbotn-band etter Hugger Muggers. (Vi må også ta med This Generation og The Z-men som også hadde innflytelse på ungdommene i The Beems og Sect. De hadde nemlig det ”hotteste” utstyret som ble videresolgt med fordelaktige brukt-priser. F.eks Zildjan cymbaler, Sonic høyttalere m.m.) 

Ungdommene i 13-års alderen var store fan av Hugger Muggers som øvde fast på den gamle Realskolen i Kapellveien på Kolbotn. Lydhøre satt de utenfor i hagen,i  trærne,  og hørte på når Hugger Muggers øvde, sommer og vinter. Senere skulle disse ungdommene på en bemerkelsesverdig måte påvirke pop/rock/jazz/blues-musikken i Norge. Et av de tidlige høydepunktene for The Beems var nettopp å være "opening act" for The Pussycats og Hugger Muggers på en konsert på Klingenberg Kino i 1965. Da betegnet som "Norges yngste popband".

The Beems (i dag Norges lengst-spillende band med en 53 år sammenhengende karriere og 3 album-utgivelser), vant Østlandsmesterskapet i rock  allerede i 1967, og har senere opptrådt på mange store show- og konsert arenaer i Norden. I 2017 er bandet fortsatt i full aktivitet.

The Beems spilte fra start: Arve Sakariassen/bass, Morten Jakobsen/trommer, Gunnar Lie/gitar,  Sigurd Dancke/gitar/orgel og Linda Tørklep/vokal. Arve Sakariassen og Morten Jakobsen var senere med på å starte Norges første Heavy-rock band Flax på 70-tallet. 

Sect spilte fra start: Odd Krokfoss/gitar, Knut Pettersen/gitar, Ole Holt/trommer og Arve Sakariassen/bass som hadde sluttet i The Beems. (Han ble erstattet med Ulf Svendsen. Også Morten Jakobsen flyttet fra The Beems til Sect p.g.a. sitt kjæresteforhold til Radka. Da begynte Ole Holt som trommeslager i The Beems og ble værende der i 15 år!). Ellen Radka Toneff var vokalist i Sect. De spilte en mer rhythm & blues orientert musikk, og Radka hadde en stemme som passet meget godt, særlig når det ble litt soul-orientert. Hun ble oppdaget av Norges mest kjente jazzmusikere som Jon Eberson m.fl. da Sect spilte på Club 7 på slutten av 60-tallet. Dermed var veien kort til elitemiljøet i jazz-Norge. Radka nådde langt utover Norges grenser som jazzmusiker, og i 2011 kåret Morgenbladet og norske musikere hennes album ”Fairytales” til  det viktigste album i Norge noensinne!

I dag er Odd Krokfoss, Knut Pettersen og Ole Holt fortsatt aktive musikere i Kolbotn Bluesband. Morten Jakobsen var også hele tiden aktiv musiker i ulike band, jazzband/storband helt frem til han døde av kreft i 2013. Linda Tørklep turnerer med Riksteateret og Sigurd Dancke driver fortsatt med The Beems. (Det er kanskje litt spesielt at disse ungdommene som startet band i 13-års alderen, idag  alle sammen har utgitt plater og vært svært så tydelige i det norske musikkmiljøet?)

Terje Dyruds orkester. Terje Dyrud var en meget anerkjent gitarist som spilte i flere kjente pop/danseband i Norge. Bl.a. Howards hvor også Inger Lise Rypdal var med. Senere satset han på jazz-musikk.

Ragnhild "Rannie" Rommen jobbet som tannlegeassistent på Kolbotn. Hun sang fast med Brio Band, men i platestudio ble hun akkompagnert av The Beatniks på hit-låter som "Jenka" og "Lille dukke".

70-tallet:
Flax. Morten Jakobsen/trommer, Arve Sakariassen/bass, var i en periode medlemmer av det første heavy-rock bandet i Norge. Lars Hesla/orgel, John Hesla/gitar, Hermod Falch/vokal var stammen i bandet. Flax var det første heavy-rock bandet i Norge og måtte tåle mye ”tyn” for valg av musikkstil. De varmet bl.a. opp for Dr. Hook & The Medecine Show under en konsert i Oslo, og datidens anmeldere var ikke nådige…. Dette er fra MUSIKK, nr. 7 onsdag 27. mars 1974: "Spar oss for ettertida for en slik klossete, elendig gruppe som norske Flax (Flaks?) som oppvarming. Vi betaler heller noen kroner ekstra for å slippe å se dem igjen..."  De skjønte altså ingenting av den nye rocken. I dag selges Flax-plater for flere tusen kroner stykket! Flax la ned grunnstenen i Norge til det som senere skulle bli både heavy- og blackmetal med bl.a. Dimmu Borgir, Darkthrone,  Nekromantheon, Obliteration, Aura Noir m.fl. En sentral plass for norsk heavy-rock og black-methal er faktisk Kolbotn!

Folque. Morten Jakobsen begynte senere i folkrock-bandet Folque. De utga flere kjente album, og var Norges mest anerkjente folkrock-band. han spilte i bandet i 5 år. 

Atlantic med bl.a. Bjørn Dencker/bass og ”Lille-John”/gitar/vokal. 

Ozon-laget var et danseband med bl.a., Arild Kalland/trommer og Tom Sundsbø/gitar. Sangeren, og den senere meget anerkjente Evert Taube-tolkeren Anders Berger, var vokalist. Han døde av kreft i 2010.

80-tallet:
Ellen Radka Toneff var/er Kolbotns mest berømte musiker. Hun nådde langt utover Norges grenser som jazzmusiker. I 2011 kåret Morgenbladet og norske musikere hennes album, ”Fairytales”, til  det viktigste album i Norge. (Hun var øverst på topp 100-listen!)
Radka døde under tragiske omstendigheter i 1984.

(Lørdag 20. september 2008 ble det arrangert en minne-konsert i Kolben til ære for Radka. I en avdeling som het "Arven etter Radka" fikk vi et gjenhør med det originale Sect-bandet som spilte fra sitt 60-talls repertoar sammen med to talentfulle 16-åringer: Anna Linh Berg og Amalie Skålevåg. For oss som hadde hørt Radka synge nettopp disse sangene da hun var på samme alder som disse jentene, med det samme bandet, med de samme musikerne, ble dette en meget sterk opplevelse.)

Punk-bandet Kjøtt med Kolbotn-gutten Helge Gaarder, (bror av Jostein Gaarder), var blant de første til å gjøre rockemusikken norskspråklig. De var med på å skape den nye rocke-bølgen "nyveiv" tidlig på 80-tallet, bl.a. sammen med The Aller Værste, DePress o.a. Et fabelaktig poeng i historien om Kolbotn Rock City er jo at også mini-LP'n til Kjøtt fra 1982 er å finne på Morgenbladets kåring av Norges viktigste plater, faktisk på 4. plass. Tilfeldig at 2 av de 4 øverste plassene handler om artister fra Kolbotn Rock City?? Helge Gaarder startet senere et nytt band, Circus Modern sammen med  bl. a Jørn Christensen og Ola Snortheim. I 1985 tok han initiativ til ”Forente artister”, Norges svar på Live Aid, og ga ut ”Sammen for livet” sammen med de mest kjente artistene i landet. Helge døde dessverre av kreft i 2004.

Illusjon med bl.a. Dag Samuelsen/keyboard/vokal, Geir Lynne/trommer, Jon Hernes/bass, Henning Maagerud/gitar, Steinar Eriksen/sax, Alexander Wisting/trompet. - Popband.

Kølaband. Stennie Jones/vokal, Anders Eggen/gitar, Roger Bilden/gitar, Vidar Bilden/bass, Pål Erik Bilden/trommer. – Rockeband.

Eager Beaver Boys, pop/danseband fra Oppegård. Her spilte bl.a. Kai Mabro Trana/trommer, Johnny Christiansen/gitar, Elisabeth Bøvold/vokal. Elisabeth har senere opptrådt i mange musikalske sammenhenger, og er "still going strong" i 2016.

Skødd, Raastoff, 7th Heaven, Edge. – Rockeband.

Darkthrone med Ivar Enger, Anders Risberget og ”Fenriz” Leif Gylve Nagell/trommer/tekster. Norsk arisk black methal. De var kjent over store deler av Europa og de var forbilder for senere ekstrem-rock band som Obliteration og Nekromantheon. Også dette bandet hadde tilknytning til rockemiljøet påTårnåsen. De var pionerer på 80-tallet sammen med Mayhem og Burzum, og nå 30 år etter, i 2016 kommer et album som blir hyllet i samtlige aviser.  Aftenposten skriver 27.10.16: "Darkthrone var black metal-pioneerene fra Kolbotn. I 2016 er de verdens beste heavy metal-band". Albumet som omtales er "Artic Thunder". Det er jo en artig kuriositet at "Fenriz" bor i Odins vei på Tårnåsen.

Turboneger: Pål Bøttger Kjærnes/gitar fra Kolbotn var med og startet Turboneger sammen med Thomas Seltzer/bass Nesodden, og Rune Grønn. (Black methal-bandet Mayhem, var fra Kråkstad. Vokalist Per Ohlin begikk selvmord i 91, og Øystein Aarseth ble myrdet av Varg Vikernes i 93.)

90-tallet:
King Size. Popband fra Hellerasten med Bjørn Dencker/bass, "Lilli-John"/gitar og Dag Magnus Samuelsen/keyboard/vokal . (Disse musikerne har vært svært sentrale i det lokale musikkmiljøet siden 70-tallet, og spilt med mange ulike band/orkestre/ensembler).

Ila Auto. Bluegrass-band bl.a. med brødrene Mathias/gitar/vokal og Kristoffer/bass Iversen fra Sofiemyr. (Tidligere Fløysbonn-musikalelever.) Fortsatt stor suksess i 2016.

Blind Archery Club . Bl.a. med Pelle Nordli/vokal/trommer og Håvard Bakken/gitar. (Også tidligere musikal-elever).
Siri Wålberg fra samme Fløysbonnmusikal, hadde en internasjonal solokarriere under artistnavnet Sissy Wich.

Aura Noir med Kolbotn-bassisten/gitaristen Ole Jørgen Moe. Han har spilt med de fleste band i det tunge rockemiljøet: F.eks. Immortal, Gorgoroth, Satyricon m.fl. 

Byond Down. Sanger og gitarist Espen Ingierd fra Kolbotn started et avantgard-metal band sammen med Tore Gjedrem, Petter Haavik og Einar Sjursjø. De utga kritiker-roste album frem til 2005.

2000-tallet:
Obliteration er et death-metal band fra Kolbotn. Sindre A.F. Solem/vokal, Kristian Valbo/trommer, Arild M. Torp/gitar, 
Didrik Telle/bass. De ble nominerte til Spellemannsprisen i 2013 for albumet "Black Death Horizon". Sindre er tydelig på at Ole Jørgen Moe og Gylve Nagell har vært hans læremestre, men takker også klubblederne på Vassbonn og Tårnåsen for uvurderlig støtte med øvingslokale. Disse viktige støttespillerne er Christian Lund, Nicklas Erdal og Nils Yngve Nilsen. (Som også har en lang egenerfaring med å spille/jobbe med band).

Equicez er en rapp-duo fra Kolbotn som består av F'em one og Cast. De vant Spellemannsprisen i 2003, Alarmprisen i 2004. De fikk også Spellemannspris for "Beste sang", Barnslig.

Kolbotn Bluesband startet som 9-mannsband i 2000, med bl.a. Dag Magnus Samuelsen på vokal. (Flesteparten av medlemmene var tidligere Beems og Sect-musikere). Bandet eksisterer fremdeles og består av tidligere Sect-medlemmer Odd Krokfoss og Knut Pettersen, samt tidligere Beems-medlemmer Ole Holt og Paul Nilsen.

Øyvind "Vinnie" Sauvik i hip hop-duoen Paperboys er fra Kolbotn og er en av landets mest kjente rappere. Han har vunnet flere Alarmpriser og en Spellemannpris i 2005. Han deltok i også "Det store korslaget" i 2009 og satte Kolbotn ettertrykkelig på kartet.

Christine Dancke fra Tårnåsen var Norges første kvinnelige rapper med eget album, "Knekt" i 2003. I dag er hun en meget anerkjent DJ, musikkprodusent og P3-programleder. Lagde i 2016 en remix, (sammen med flere andre kjente kvinnelige, norske artister), av Karpe Diems "Attitudproblem" som har nærmere 600.000 visninger på Youtube.

Eivind Nordseth fra Sofiemyr er en meget ettertraktet trompetist. Særlig innen jazzmusikk har han gjort seg bemerket både innenlands og utenlands.

Sissy Wish fra Kolbotn vant Spellemansprisen i 2004 med albumet "You may Breathe". Hun utga 4 album og har også medvirket på plater sammen med andre artister, bl.a. Sondre Lerche

Marius Thingvald fra Sofiemyr er DJ i Norges kanskje mest kjente rappe-gruppe, Karpe Diem. Av mange priser hadde han kanskje også sin del av æren for at Karpe Diem ble utnevnt til "Årets Spellemann" i 2010...?

Ost & Kjex er en elektronika-duo fra Kolbotn som har fått stor internasjonal suksess. Her hjemme har de bl.a. også spilt på Øya-festivalen, Sentrum scene m.m. Duoen består av Tore Gjerdrem og Petter Haavik og fikk sitt gjennombrudd med albumet "Cajun Lunch" fra 2010.

Christian Lund er en meget ettertraktet trommeslager, nær sagt i alle musikksjangere. Han spiller fast med Ski Rocketeater og Kolben Rockshow, og er primus motor bak det årlige Sumprock-arrangementet utenfor Kolben. Utallige unge musikere har stått på denne scenen gjennom tidene. I tillegg er han klubbleder på Vassbonn fritidsklubb.

Henning Waaler Kemp er en ettertraktet, proffesjonell gitarist fra Trollåsen som benyttes i store show og oppsetninger. Spiller bl.a. med Disqusting sammen Kjetil Tefke. (Tidligere Cape).

Marius Kristiansen er en dyktig gitarist og sanger med flere solo-album bak seg. (Også han med bakgrunn fra  Fløysbonnmusikalen). Han er også fast medlem av det kjendisfylte bandet The Humble Servants. Han driver eget innspillingsstudio på Kolbotn, og hjelper mange lokale artister med innnspillinger.

Anna Linh Berg er ung og meget spennende jazzartist med et musikalsk uttrykk som ligger svært nær der Ellen Radka Toneff befant seg. Skal Anna Linh bli vår nye Radka?

Sondre Dragland er en begavet musiker/arrangør med tilknytning til det stadig voksende musikkmiljøet knyttet til Sofiemyr kirke. Ungdomskoret OPUS holder til her, og mang en ung musiker og sanger klekkes ut i dette miljøet. Er det herfra en ny stjerne skal skinne?

Dag Holtan-Hartwig, sanger og låtskriver i Kolbotnbandet Dagros. Han fullførte senere studier ved LIPA i England. Nå er han tilbake og jobber som produsent og låtskriver. Han har bl.a. produsert sanger for Ylvis.

Nekromantheon er et black-methal band fra Kolbotn med røtter i rockemiljøet rundt Tårnåsenklubben "Hølet". De vant en Spellemannspris for 2012 med albumet "Rise Vulcan Spectre", og var tydelige i sin takketale på hva Tårnåsen-klubben og lederne her hadde betydd for bandet. (Det var flotte ord, og vakkert sagt. Jeg vet at Tårnåsen-folka satte meget stor pris på dette!) Sindre Solem (Obliteration) er sentral også i dette bandet som, i likhet med Obliteration, turnerer over hele verden. 

Dag Magnus Samuelsen har i 2015 kommet med et meget kritikerrost album innen soul/pop. Han har tidligere spilt i mange lokale band. Bl.a. King Size, Kolbotn Bluesband og Illusion. 

Hellbotn og Progbotn. Niklas Erdal gjør en flott innsats for hvert år å arrangere en skikkelig metall-fest i Kolbotn sentrum. Æsthetica er et band som har markert seg sterkt med sin doom-methal. De har også gått til landsmømstring i UKM. Progbotn er en konsert hvor det sagnomsnuste progbandet Gentle Knife tar med seg likesinnede og lager flotte arrangementer. 10-"manns" bandet har 2 plateutgivelser bak seg, og gjør konserter på store utenlandske scener.


The Beems 2018
Startside
Kolbotn Blues Band (2000)
King Size (år 2010)
Kølaband (1981)
Flax (1980)
Aura Noir (år 2011)
Kjøtt (1980)
Oblitoration (år 2010)
Ila Auto (år 2008)
Blind Archery Club (år 2007)
Sect i Kolben m/gjester (2008)
Christine (2003)
Vinnie (år 2009)
Sissy Wish (2006)
Radka (år 1977)
Dag M. Samuelsen (2015)
Ost & Kjex 2014
Se video: Darkthrone 1990 
Marius Kristiansen (2013) 
Se video: Hugger Muggers 1966
Gentle Knife 2017
Se video:
Se video:
Æsthetica (2017)